Infoblokk

GINOP-1.2.1-16-2017-00464

A PROJEKT ADATAI

Kedvezményezett: SPECIMPEX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Légijármű védelmi rendszerének gyártása a SPECIMPEX Kft-nél
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00464
Összköltség: 499 418 680 Ft
Támogatás összege: 249 709 340 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2019.01.18.
Irányítóhatóság: Pénzügyminisztérium
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A PROJEKT LEÍRÁSA

A projekt célja: a fejlesztés keretében a Specimpex Kft. tulajdonában lévő üzemben egy légijármű védelmi rendszert előállító egység került kialakításra.

A projekt tartalma: Jelen pályázattal a cég az eddigi szolgáltató tevékenységhez kapcsolódóan légijármű védelmi eszköz gyártására alapuló feldolgozóipari tevékenységet alakított ki.

Szakmai háttér: A projekt keretében beszerzésre kerültek a zavaró berendezés gyártásához szükséges berendezések, tesztelő, ellenőrző készülékek, a gyártáshoz szorosan kapcsolódó know-how és a termeléshez szükséges informatikai eszközök. A zavaró rendszer védelmet biztosít helikopterek és repülőgépek számára az infra önrávezetőfejes irányított rakéták ellen. A védendő gépek körüli térben az infravörös tartományban párhuzamosan négy különböző típusú jelet generál, így biztosítja, hogy a rakéta nagymértékben elkerülje a célt, vagy blokkolja a kilövését. Az állomás többlet értékekkel rendelkezik, mivel nincs szüksége a támadó rakétát követő rendszerre, a támadó rakéták számától függetlenül megbízható védelmet nyújt.

A fejlesztés eredménye: A professzionális gyártó- ellenőrzősor, gyártási know-how, valamint a termelés kiszolgálásához szükséges informatikai eszközök segítségével magas minőségű termékek előállítása a cél. A Kft. a meglévő alkalmazotti állomány egy részének átstrukturálódása (mérnökök, technikusok) révén állítja elő a végtermékeket. Alkalmazotti létszám megtartást tervez a fenntartási időszak végéig, viszont a későbbiekben várható lesz létszám bővülés. A Specimpex Kft. stratégiai céljai között szerepel a további dinamikus növekedés megalapozása a gazdálkodás volumenének növelése révén.

 

Képgalériák

Légijármű védelmi rendszerének gyártása Légijármű védelmi rendszerének gyártása Légijármű védelmi rendszerének gyártása Alap- és épület-infrastruktúra fejlesztés Alap- és épület-infrastruktúra fejlesztés Alap- és épület-infrastruktúra fejlesztés

Elérhetőségek

Székhely:
1089 Budapest, Sárkány u. 7-9. V/3.

Fióktelep:
5000 Szolnok, Mártírok útja 16.

E-mail: specimpex@specimpex.hu

Telefon/Fax: +36 56 422871

Fióktelep:
2740 Abony, Vasút dűlő 19/B.

Fióktelep:
5081 Szajol, Áfor út 1.
hrsz: 0121/19.

Fióktelep:
5081 Szajol, Gyöngyvirág út 18.