Infoblokk

Sajtóközlemény a projekt zárásáról

ALAP- ÉS ÉPÜLET-INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉS A SPECIMPEX KFT TELEPHELYÉN A VÁLLALKOZÁSOK BETELEPÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE ÉRDEKÉBEN

A szolnoki telephelyű SPECIMPEX Kft. az ÉAOP-1.1.1/AB-11-2012-0009 sz. projekt keretében 184.696.709 forint uniós támogatásban részesült „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése - ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 370.052.860 forint összköltségvetésű beruházásból a termelő tevékenységet folytató vállalkozások betelepüléséhez szükséges alap- és épületinfrastruktúra fejlesztések valósultak meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A SPECIMPEX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fő tevékenysége a haditechnikai termékek (légijárművek, hajtóművek) export-importjára, javítási, műszaki kiszolgálási, modernizálási, szaktanácsadási szolgáltatásokra terjedt ki. A vállalkozás a további fejlődés érdekében, valamint tevékenységi palettájának kiszélesítése céljából új profilt kívánt létrehozni akkor, amikor 2011-ben megvásárolta, a Szolnok, Panel utca 19. szám alatt lévő iparterület ingatlant, és a részben kihasználatlan ingatlan felújításába kezdett. A projekt célja, hogy a betelepülő vállalkozások részére az addig kihasználatlan iparterületen üzleti infrastruktúra fejlesztése keretében egy termelésre alkalmas üzemcsarnokot hozzon létre és az iparterület ingatlanjai minél jobban hasznosításra kerüljenek, segítve így a régió versenyképességének a megőrzését, vonzó befektetési környezet kialakítását.

A projekt keretében megvalósult a területen az alapinfrastruktúra kiépítése (kültéri világítás, villamos energia ellátás, csapadékvíz elvezetés, víz és szennyvízhálózat kialakítás), valamint megtörtént az addig használaton kívüli, termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épület átalakítása, bővítése, korszerűsítése, a kapcsolódó épületgépészeti beruházásokkal együtt.

A fejlesztés eredményeként a Specimpex Kft. a Panel utca 19. szám alatti ipari területén 2845,5 m2 hasznos alapterületű, korszerűsített felépítmény biztosít gyártási, valamint raktározási kapacitást többféle termelő tevékenységet folytató vállalkozás részére. A projekt eredményeként megkezdődhet az addig hasznosítatlan terület bérbeadása. A fenntartási időszak végére várhatóan 6 új vállalkozás települ be az iparterületre. A betelepülő cégeken keresztül a beruházás várhatóan 30 új munkahelyet hoz létre.

2015. június 30.

Képgalériák

Légijármű védelmi rendszerének gyártása Légijármű védelmi rendszerének gyártása Légijármű védelmi rendszerének gyártása Alap- és épület-infrastruktúra fejlesztés Alap- és épület-infrastruktúra fejlesztés Alap- és épület-infrastruktúra fejlesztés

Elérhetőségek

Székhely:
1089 Budapest, Sárkány u. 7-9. V/3.

Fióktelep:
5000 Szolnok, Mártírok útja 16.

E-mail: specimpex@specimpex.hu

Telefon/Fax: +36 56 422871

Fióktelep:
2740 Abony, Vasút dűlő 19/B.

Fióktelep:
5081 Szajol, Áfor út 1.
hrsz: 0121/19.

Fióktelep:
5081 Szajol, Gyöngyvirág út 18.